Domácí vaječný koňak se smetanou

i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí vaječný koňak se smetanou - postup přípravy

Vaječný koňak je tradiční vánoční a novoroční pití oblíbené hlavně něžným pohlavím. Recept na luxusní domácí „vaječnák“, do kterého se dává i smetana, nám poskytla paní Hana Petrášová.
1. KROK

V míse rozšlehejte žloutky spolu se čtvrt litrem mléka. Zbylé mléko dejte do hrnce, přidejte cukr a vanilkový cukr a přiveďte vše za občasného zamíchání k varu. Když mléko začne vřít, pomalu přidávejte směs se žloutky a neustále míchejte, aby se nesrazila. Přidejte i smetanu a za stálého míchání metlou přiveďte k varu.

2. KROK

Hrnec odstavte ze sporáku a dejte ho do studené vody. Neustále metlou míchejte, dokud směs nevychladne. Do studené směsi poté přidejte rum podle vaší chuti. Následně ji slijte přes husté síto do láhví a uskladněte.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (78%) 331 hlasů
Nahlásit chybu
70 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt