Kokosový suk a kuličky - postup přípravy
Na vašem vánočním stole se jako skvělé cukroví mohou objevit mimo jiné i dvoubarevné kokosové suky nebo kokosové kuličky. Nepečou se a jejich výroba nesmírně jednoduchá.
Ingredience
Na obalení
Do mísy dejte strouhaný kokos a přidejte k němu sušené mléko. Pak k nim přilijte sladké kondenzované mléko a vanilkovou esenci. Zpracujte vše na hladkou vláčnou hmotu a rozdělte ji na dvě poloviny. K jedné přidejte kakao a zapracujte ho do ní.
Dejte hmotu na vál a z každé části vypracujte dlouhý váleček. Oba válečky zaleťte do copu a poválejte, aby se spojily. Na vál nasypejte strouhaný kokos a váleček v něm obalte. Rozkrájejte ho na suky podle vaší preferované velikosti. Z copu lze rovněž ukrojit menší kus, udělat kuličku a tu obalit v kokosu.