Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kořeněné perníčky s medem a skořicí

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kořeněné perníčky s medem a skořicí - postup přípravy

O Vánocích by to v každé domácnosti mělo vonět po perníku. Provoňte svůj domov kořeněnými perníčky s medem a skořicí podle jednoduchého a rychlého receptu paní Jany Podolákové Burkartové.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku, cukr, máslo, med, jedlou sodu, skořici, perníkové koření a vejce smíchejte a uhněťte těsto. 

Tip: Je-li těsto lepkavé, přidejte trochu mouky. Je-li příliš suché, přilijte trochu vody.

2. KROK

Těsto nechte pár hodin odležet a následně z něj vyválejte plát o výšce 5 mm. Pomocí vykrajovátka dle vlastního výběru, vykrojte cukroví a uložte ho na plech vyložený pečicím papírem. 

3. KROK

Cukroví pečte v předehřáté troubě na 175 °C, po dobu 10–15 minut, dokud nenabyde a nezačne zlátnout po krajích. Po upečení nechte kořeněné perníčky vychladnout a můžete zdobit. 

Poznámka: Cukroví skladujte v uzavřené nádobě, aby nevysychalo.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů