Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánoční mandlový nugát s medem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vánoční mandlový nugát s medem - postup přípravy

Chcete-li mít na vánočním stole něco, s čím se tak často u druhých nesetkáte, vsaďte na mandlový nugát s medem. Recept není složitý a všichni, kteří jej ochutnají, ho po vás budou zaručeně chtít – tak dobře nugát chutná.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mandle vložte do studené vody, přiveďte ji k varu a vařte 3 minuty. Poté vodu sceďte a mandle nechte vychladnout, následně je oloupejte. Oloupané mandle osmahněte na pánvi a odložte bokem.

2. KROK

Do misky vlijte vaječný bílek a ušlehejte tuhý sníh. Na rozehřátou pánev vlijte med, přisypte do něj moučkový cukr a zamíchejte. Jakmile se cukr rozpustí a ingredience se propojí, přimíchejte do směsi postupně vyšlehaný sníh z bílku. 

3. KROK

Jakmile se sníh spojí s medem a cukrem, přisypejte do něj mandle. Vše důkladně promíchejte a směs rovnoměrně rozprostřete do dortové formy. Formu vložte do lednice a chlaďte 12 hodin. 

Tip: Poté, co nugát ztuhne, nakrájejte jej na obdélníky o šířce přibližně 3 cm a servírujte.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Gesund und schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů