Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Novoroční předkrm „Houbový palouček“

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Novoroční předkrm „Houbový palouček“ - postup přípravy

Když se podíváte na tento předkrm, jen sotva byste hledali roztomilejší. Houbičky jako z pohádky z lesa a kapradí vytvoříte během pár minut a z několika běžných a levných ingrediencí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Z natvrdo uvařených vajíček oloupejte bílek, který nastrouhejte na jemném struhadle. Žloutek si uschovejte do jiného receptu. Najemno nastrouhejte také předem uvařený a oloupaný brambor, libovolný polotvrdý sýr a, pokud chcete, tak i sýr balkánský nebo feta. Do směsi přidejte dvě polévkové lžíce majonézy a vše dobře promíchejte, abyste získali soudržnou směs.

2. KROK

Z připraveného „těsta“ odebírejte kusy zhruba o velikosti dlaně a formujte z nich válečky, které poslouží jako nožka houbičky. Spodní část by měla být širší, zatímco vrchní se zužuje do špičky. Spodek „nožky“ namočte do černého sezamu a položte ji na talíř. Tímto způsobem zpracujte i zbytek směsi.

3. KROK

Z nakládaných žampionů opatrně oddělte klobouky, které nasaďte na sýrovou nožku, čímž vytvoříte iluzi opravdových houbiček. Aby byl efekt dokonalý, na talíř kolem nich rozmístěte lístky zelené petrželky, případně kousky hlávkového salátu a podávejte jako vkusnou a roztomilou ozdobu svátečního stolu při jakékoliv příležitosti.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů