Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rohlíky z kynutého těsta s kuřecím masem a zeleninou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Rohlíky z kynutého těsta s kuřecím masem a zeleninou - postup přípravy

Plněné rohlíky připravené ve vlastní kuchyni budou velkým hitem ve vaší rodině. Spojíte v nich totiž hned tři oblíbené složky, a to domácí pečivo, kuřecí maso a zeleninu. Příprava není extrémně složitá a vychutnají si je děti i dospělí.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jako první udělejte těsto. Do hluboké mísy dejte mouku, suché droždí, cukr a sůl. Přidejte teplé mléko, rozšlehané vejce a máslo (rozpuštěné a vychladlé). Míchejte po dobu 5-8 minut, dokud nezískáte hladké těsto. Zakryjte a dejte na teplé místo. Nechte kynout 60-90 minut.




Mezitím si můžete připravit náplň. Cibuli orestujte na dvou lžících oleje. Přidejte nastrouhanou mrkev a nakrájenou jarní cibulku. Vše smažte, dokud mrkev nezměkne.

Přidejte sůl a pepř podle chuti, mletou kurkumu a sušenou petrželku. Záleží na vás. Míchejte. Přidejte kuřecí prsa a promíchejte.

Zahustěte moukou, promíchejte. Poté přidejte mléko a promíchejte. Vařte, dokud se tekutina v pánvi neodpaří a nechte vychladnout.

Z těsta udělejte 10 stejných kuliček.

Rozválejte je do tenkého oválu.


Naplňte směsí v jednom okraji.

A stočte do role.

Dejte všechny do plechu vyloženého pečicím papírem a nechte 30 minut stát.

Potřete je vejcem a posypte např. sezamem či bylinkami.

Pečte 20 minut na 160 stupňů s konvekcí nebo 25-30 minut na 180 stupňů v troubě bez konvekce.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů