Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kokosové pracny

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kokosové pracny - postup přípravy

Klasické kakaové pracny vám jistě nejsou cizí. Jejich složení je ale možné oživit a ozvláštnit, třeba podle receptu od paní Romany Važanské.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hladkou a špaldovou mouku prosejte do misky, přidejte cukr, kokos a prášek do pečiva a všechny suché ingredience dobře promíchejte. Do směsi přidejte změklé máslo a dva vaječné žloutky a vypracujte homogenní a soudržné těsto. Pokud by i po zpracování zůstávalo nesoudržné, přikápněte do něj trochu mléka a znovu těsto prohněťte. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte ho alespoň 1 až 2 hodiny odležet v lednici.

2. KROK

Z vychlazeného těsta odebírejte kousky, které vtlačujte do formiček na medvědí pracny. Ty pak vyskládejte na plech a dejte je péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C asi 15 až 20 minut. Po dopečení ještě horké pracny vyklepněte z formiček a obalte je v moučkovém cukru.

3. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů