Kokosové pracny - postup přípravy
Klasické kakaové pracny vám jistě nejsou cizí. Jejich složení je ale možné oživit a ozvláštnit, třeba podle receptu od paní Romany Važanské.
Ingredience
Hladkou a špaldovou mouku prosejte do misky, přidejte cukr, kokos a prášek do pečiva a všechny suché ingredience dobře promíchejte. Do směsi přidejte změklé máslo a dva vaječné žloutky a vypracujte homogenní a soudržné těsto. Pokud by i po zpracování zůstávalo nesoudržné, přikápněte do něj trochu mléka a znovu těsto prohněťte. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte ho alespoň 1 až 2 hodiny odležet v lednici.
Z vychlazeného těsta odebírejte kousky, které vtlačujte do formiček na medvědí pracny. Ty pak vyskládejte na plech a dejte je péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C asi 15 až 20 minut. Po dopečení ještě horké pracny vyklepněte z formiček a obalte je v moučkovém cukru.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom