Měkké domácí marokánky

i Zdroj fotografie: Renata Adámková
i Zdroj fotografie: Renata Adámková
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Měkké domácí marokánky - postup přípravy

Marokánky si lze doma udělat kdykoli během roku, ale mohou být i skvělou variantou vánočního cukroví. Recept na marokánky, které jsou zaručeně měkké, nám poskytla paní Renata Adámková.
1. KROK

Do rendlíku dejte smetanu ke šlehání, moučkový cukr, vanilkový cukr a hladkou mouku. Vše pečlivě rozmíchejte a dejte směs za stálého míchání vařit na kamna. Až začne vřít, nechte ji ještě 3 minuty provařit. Nezapomeňte míchat, nesmí se připálit. Pak do ní vmíchejte rozinky, na malé kousky nakrájené kandované ovoce a nasekané ořechy.

2. KROK

Směs nechte vychladnout. Vyložte plech pečicím papírem a lžičkou na něj ze směsi udělejte placičky. Pokud pečete marokánky jako vánoční cukroví, je lepší je dělat menší. Rozehřejte troubu na 150 °C a pečte marokánky cca 15 minut, záleží na vlastnostech vaší trouby.

3. KROK

Po upečení nechte marokánky vychladnout. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření s trochou tuku, hotovou polevou marokánky potřete a nechte ztuhnout.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 733 hlasů
Nahlásit chybu
126 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt