Kakaová bábovka s kokosovým krémem - postup přípravy
Kromě klasických bábovek existuje i celá řada variací, které jsou možná nezvyklé, ale chutné. Pokud použijete kakaové těsto ze zakysané smetany a kokosový krém, budete příjemně překvapení.
Na krém
Na těsto (Objem hrnku = 240 ml)
Nejprve si uvařte krém. Do hrnce dejte sladké kondenzované mléko, strouhaný kokos a máslo. Zamíchejte, dejte vařit na sporák a stále míchejte, aby se krém nespálil. Musí zhoustnout tak, že kdy hrnec nakloníte, nebude se nic přilepovat na dno. Pak krém dejte do nádoby, přikryjte fólií a nechte vychladnout.
Do mísy dejte vejce, cukr, sůl a olej a vyšlehejte vše do pěny. Pak přimíchejte kakao. Přidejte mouku a zamíchejte, poté přilijte zakysanou smetanu a promíchejte a nakonec do těsta vmíchejte prášek do pečiva.
Nalijte těsto do vymazané a vysypané bábovkové formy. Poté lžící rovnoměrně nadávkujte krém na těsto ve formě kolem dokola. Bábovku pečte v předehřáté troubě na 180°C zhruba 40 minut.