Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Gerbeaud řezy s meruňkami a čokoládou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 52 minut

Gerbeaud řezy s meruňkami a čokoládou - postup přípravy

Připravte o Velikonocích pro své hosty luxusní dezert podle tradičního maďarského receptu. Gerbeaud řezy jsou plné ovoce, křupavých oříšků a lahodné čokolády.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Poleva

Na vymazání

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušené meruňky nakrájejte nadrobno, zalijte je koňakem a nechte je 20 minut namáčet. Následně nasekejte ořechy s cukrem a směs odložte bokem. 

2. KROK

Pokračujte s přípravou těsta. Mouku smíchejte se špetkou soli, moučkovým cukrem a sušeným droždím. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

3. KROK

Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich změklé máslo s citronovou kůrou, koňakem a rozšlehaným vejcem s vaječným bílkem.

4. KROK

Na závěr přidejte mléko a vytvořte těsto, které zakryjte a nechte kynout 60 minut na teplém místě. Poté těsto rozdělte na 4 stejné části, z kterých vyválejte obdélníkové pláty o tloušťce 0,4 cm. 

5. KROK

První plát vložte do formy na pečení, vymazané máslem, potřete ho meruňkovým džemem, pokryjte částí směsi s ořechy a meruňkami namočenými v koňaku. 

6. KROK

Náplň zakryjte dalším plátem těsta a postup opakujte, dokud budete mít ingredience. 

Poznámka: Vrstvení byste měli zakončit těstem, které propíchejte vidličkou.  

7. KROK

Dezert zakryjte potravinovou fólií a nechte ho odpočívat další hodinu na teplém místě. Poté ho pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 50 minut. 

8. KROK

Na závěr připravte polevu smícháním a rozpuštěním hořké čokolády s máslem. 

Tip: Ingredience rozpustíte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce během 2 minut.

9. KROK

Gerbeaud řezy ozdobte nasekanými lískovými ořechy a pochoutku podávejte nakrájenou na kousky. 

Poznámka: Nejdéle vydrží, když ji budete uchovávat v lednici, ve vzduchotěsné nádobě.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů