Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kokosové řezy

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kokosové řezy - postup přípravy

Pokud máte rádi exotickou chuť a vůni kokosu, je tento moučník pro vás tím pravým. Vyzkoušejte ho a uvidíte, že díky němu nejen příjemně provoníte domácnost, ale uděláte radost i své rodině. Navíc, obsahuje jen běžné suroviny, které máte většinou doma nebo není nijak složité si je opatřit.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve je třeba připravit náplň, protože když bude chladnout, můžete čas využít k přípravě těsta. Do vroucího mléka vmíchejte ostatní suroviny kromě kokosu a za stálého míchání vařte na mírném plameni, dokud směs nezhoustne.




Poté hrnec stáhněte z plamene, přidejte kokos, dobře promíchejte a hotovou náplň nechejte vychladnout.

Oddělte bílky a žloutky a z bílků a špetky soli šlehejte sníh. Po chvíli přidejte cukr a směs vyšlehejte do tužší konzistence. Do sněhu přidejte žloutky a pomocí robota nebo mixéru směs rozmixujte. Postupně lehce vmíchejte mléko a slunečnicový olej. Pomocí mixéru nebo robota dále postupně přimíchávejte kakao a také mouku, kterou jste prosáli a smísili s práškem do pečiva.

Připravte si plech na pečení, ideálně o rozměrech 22 na 33 cm, který vymastěte a dejte na něj polovinu těsta. Troubu předehřejte na 180 °C a pečte přibližně 8 minut.

Poté plech vyjměte, na vrstvu těsta rovnoměrně rozetřete vychladlou náplň a na ni navrstvěte druhou polovinu těsta.

Poté moučník pečte po dobu 20 minut.

Hotový zákusek nechejte vychladnout.

Můžete ho případně posypat prosátým moučkovým cukrem, nakrájet na řezy a podávat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů