Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný koláč s pudinkem a bílou čokoládou

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Jablečný koláč s pudinkem a bílou čokoládou - postup přípravy

Pokud toužíte po luxusním jablečném dezertu, je pro vás jablečný koláč s pudinkem ten pravý. Čtyři rozdílné vrstvy, které ho tvoří, jsou opravdu jedinečnou kombinací chutí.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Na pudink

Na šlehačku a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Oddělte bílky a žloutky z vajec. Z bílků ušlehejte spolu se špetkou soli tuhý sníh. Žloutky v míse spolu s moučkovým cukrem vyšlehejte dohladka. Pak přidejte sníh a promíchejte, již nešlehejte. Pak přidejte hladkou mouku smíchanou s kukuřičným škrobem a promíchejte. Nakonec přilijte rozpuštěné máslo a znovu promíchejte. Dortovou formu o rozměrech 22×22 centimetrů vymažte nebo vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.

2. KROK

Vymačkejte šťávu z půlky citronu. Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na menší kostičky. Dejte je na pánev, přidejte citronovou šťávu a 3 lžíce cukru. Povařte, dokud jablka nepustí šťávu a cukr se nerozpustí. Pak přidejte skořici, přiklopte poklicí a za občasného míchání duste 10 minut, aby jablka změkla. Smíchejte 50 mililitrů jablečné šťávy se škrobem. Na pánev nalijte dalších 50 mililitrů jablečné šťávy, pak šťávu se škrobem a míchejte, dokud směs nezhoustne.

3. KROK

Jablka rovnoměrně rozložte na upečený korpus ve formě. V trošce mléka rozmíchejte balení vanilkového pudinku. Zbylé mléko dejte do hrnce, přidejte cukr, přilijte směs s pudinkem a za stálého míchání vařte, dokud nebudete mít hustý pudink. Ještě horký ho nalijte na jablka a rovnoměrně rozprostřete. Povrch pudinku přikryjte fólií, aby se nevytvořil škraloup, a dejte na 2 hodiny do lednice.

4. KROK

Nastrouhejte na struhadle 2 bílé čokolády. Ze smetany ke šlehání, vanilkového cukru a ztužovače šlehačky vyšlehejte hustou šlehačku. Odstraňte fólii z pudinku, naneste na něj šlehačku a vidličkou do ní udělejte vzor. Pak ji posypejte bílou čokoládou a můžete servírovat.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů