Domácí sýrové rohlíky

ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí sýrové rohlíky - postup přípravy

Z obyčejného kynutého těsta na tukový rohlík můžete udělat i vynikající sýrové pečivo. To navíc vyjde jen na zlomek ceny toho kupovaného.
1. KROK

Do mísy dejte mouku, cukr, sušené droždí, sůl, olej a pak vše zalijte vlažnou vodou. Vypracujte hladké nelepivé těsto. Přikryjte ho a nechte 30 minut kynout.

2. KROK

Těsto vyklopte na pomoučněný vál, ještě ho rukou prohněťte a poté ho rozdělte na 6 dílů. Z každého vyválejte zhruba čtvercovou placku, která se ale k jedné straně bude mírně zužovat. Pak je srolujte od širší strany k užší do tvaru rohlíku a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Rohlíky přikryjte a nechte 15 minut kynout.

3. KROK

Mezitím si nastrouhejte tvrdý sýr na hrubém struhadle. Rohlíky poté potřete mlékem a posypejte sýrem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte rohlíky 17 až 20 minut.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 283 hlasů
Nahlásit chybu
85 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt