Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zmrzlinový dort MILKA ze smetany, čokolády a sušenek

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut

Zmrzlinový dort MILKA ze smetany, čokolády a sušenek - postup přípravy

Jednoduchý domácí zmrzlinový dezert nese jméno slavné značky té nejjemnější čokolády na trhu. A není to náhodou. Není to totiž nic jiného, než veliká hromada smetany a kondenzovaného mléka na korpusu z čokoládových sušenek, smíchaná s čokoládou a přelitá opět čokoládou. Čokoláda je zkrátka všude, kam se podíváš!

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Čokoládové sušenky nalámejte do misky mixéru a rozdrťte je na jemný prach. Vsypte ho do misky a zalijte 50 gramy rozpuštěného másla. Velmi dobře promíchejte a přilijte jednu polévkovou lžíci plnotučné smetany s obsahem tuku 30 až 36 %. Znovu promíchejte a vsypte hmotu do kulaté dortové formy, jejíž dno i stěny jsou vyložené pečicím papírem. Lžící pak sušenkovou směs co nejlépe upěchujte na dno formy, abyste vytvořili pevný a soudržný korpus. Vložte ho do lednice a nechte vychladit a ztuhnout, než připravíte náplň.

2. KROK

Do hluboké mísy nalijte 400 mililitrů plnotučné smetany a elektrickým šlehačem ji vyšlehejte do tuhé pěny. Přilijte k ní kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání, dokud nevytvoříte homogenní směs. Tu pak rozdělte na poloviny do dvou misek. Do jedné z nich vsypte dvě polévkové lžíce kakaa a šlehačem ho dobře zapracujte do smetanové hmoty.

3. KROK

Tmavou čokoládu nalámejte na kousky do menší misky a zalijte ji smetanou. Vše vložte do mikrovlnné trouby a zahřívejte, dokud se čokoláda nezačne rozpouštět. Pak ji stěrkou nebo lžící promíchejte se smetanou do jednolité směsi. Tu pak naplňte do cukrářského zdobicího sáčku s tenkou špicí.

4. KROK

Vyndejte z lednice vychlazený korpus. Z tmavé smetanové hmoty odeberte pět lžic, které rozmístěte s mírnými rozestupy po dně korpusu jako tmavé kuličky. Ze zdobicího sáčku pak z čokoládové polevy kolem tmavých kuliček vytvořte kulaté rámečky a trochu polevy vytlačte i do prostoru mezi nimi. Volné místo v okolí tmavých koulí vyplňte bílou smetanovou hmotou a vytvořte souvislou vrstvu s vrchní částí tmavých koulí. Pak lžící odeberte opět několik kuliček tmavé hmoty a rozmístěte je do bílého prostoru ve formě. Opět je obkružte čokoládovou polevou a vytvořte druhé bílé patro ze zbytku bílé hmoty. Povrch uhlaďte lžící do roviny a ozdobte ho zbytkem čokoládové polevy, kterou lžící, vidličkou či špejlí rozetřete do ozdobných vlnek. Vložte dort do lednice vychladit a ztuhnout na 5 až 6 hodin, pak odstraňte formu a pečicí papír, nakrájejte a podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů