Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémové mandarinkové řezy

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Krémové mandarinkové řezy - postup přípravy

Svěží řezy s tvarohovým mandarinkovým krémem a mandarinkovým želé jsou opravdová dobrota. Recept na ně nám poskytla paní Dagmar Kazdová.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na krém

Na želé

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté k nim přidejte olej a mouku s práškem do pečiva a vyšlehejte dohladka. Těsto nalijte na plech vystlaný pečicím papírem. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte, dokud nebude krásně růžové. Nechte ho vychladnout a poté ho potřete slabou vrstvou marmelády.

2. KROK

Ze smetany ke šlehání ušlehejte šlehačku, poté do ní zašlehejte tvaroh a zakysanou smetanu. Z kompotu slijete šťávu, tu si schovejte a ovoce rozmixujte. Pak ho pečlivě promíchejte metličkou s oběma ztužovači a ihned zašlehejte do smetanového krému. Výsledný krém dle chuti doslaďte moučkovým cukrem. Pak ho natřete na piškot a dejte na hodinu do lednice.

3. KROK

Do slité mandarinkové šťávy dolijte tolik vody, aby výsledné tekutiny bylo půl litru. Přidejte moučkový cukr, přimíchejte cukrářské želé a pak vše uvařte podle návodu na sáčku. Mírně zchladlou želatinu nalijte na smetanový krém a nechte v lednici ztuhnout nejlépe do druhého dne. Před podáváním nakrájejte na porce a ozdobte dle libosti.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů