Krémové mandarinkové řezy - postup přípravy
Svěží řezy s tvarohovým mandarinkovým krémem a mandarinkovým želé jsou opravdová dobrota. Recept na ně nám poskytla paní Dagmar Kazdová.
Na těsto
Na krém
Na želé
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté k nim přidejte olej a mouku s práškem do pečiva a vyšlehejte dohladka. Těsto nalijte na plech vystlaný pečicím papírem. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte, dokud nebude krásně růžové. Nechte ho vychladnout a poté ho potřete slabou vrstvou marmelády.
Ze smetany ke šlehání ušlehejte šlehačku, poté do ní zašlehejte tvaroh a zakysanou smetanu. Z kompotu slijete šťávu, tu si schovejte a ovoce rozmixujte. Pak ho pečlivě promíchejte metličkou s oběma ztužovači a ihned zašlehejte do smetanového krému. Výsledný krém dle chuti doslaďte moučkovým cukrem. Pak ho natřete na piškot a dejte na hodinu do lednice.
Do slité mandarinkové šťávy dolijte tolik vody, aby výsledné tekutiny bylo půl litru. Přidejte moučkový cukr, přimíchejte cukrářské želé a pak vše uvařte podle návodu na sáčku. Mírně zchladlou želatinu nalijte na smetanový krém a nechte v lednici ztuhnout nejlépe do druhého dne. Před podáváním nakrájejte na porce a ozdobte dle libosti.