Německá bramborová polévka - postup přípravy
Vlastní recept na tradiční bramboračku mají i v Německu. Od té české se výrazně liší, je v ní například klobása a slanina a nepoužívá se v ní majoránka, ale jiné bylinky.
Ingredience
Brambory nakrájejte a dejte je vařit v 1,5 litru vody. Po 15 minutách vaření odstraňte všechnu pěnu a pokračujte ve vaření. Mezitím si nakrájejte slaninu a dejte ji smažit na trošce oleje. Pak přidejte dvě nadrobno nakrájené cibule, nadrobno nakrájený řapíkatý celer, poté nakrájenou mrkev, pórek a 5 minut vše restujte.
Pak nakrájejte klobásu na kostičky a přidejte ji do pánve k ostatním surovinám. Nasekejte čerstvý tymián a česnek najemno a dejte do pánve. Vzápětí přidejte i sůl, pepř, sušenou petrželku a oregano a 3 minuty smažte. Během toho mírně rozšťouchejte brambory v hrnci s vodou, ale ne na kaši. Následně do hrnce dejte vše z pánve a vařte 10 minut. Před dokončením ještě do polévky dejte trochu nasekané petrželky a můžete servírovat.