Zeleninová polévka z uzeného vývaru

i Zdroj fotografie: Romana Važanská
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Zeleninová polévka z uzeného vývaru - postup přípravy

Vynikající zeleninovou polévku si můžete uvařit netradičně z uzeného vývaru podle receptu paní Romany Važanské. Více jejích receptů naleznete na https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz/
1. KROK

V hrnci, ve kterém budete vařit polévku, rozpusťte máslo, přidejte mouku a udělejte jíšku. Do ní nalijte studený uzený vývar, ale menší část vývaru si ještě uschovejte. Řádně zamíchejte, aby se jíška rozpustila.

2. KROK

Zeleninu oloupejte a omyjte a pak ji nastrouhejte na jemném struhadle. Vložte ji do hrnce, přidejte vegetu, drcený kmín, nadrobno nasekaný libeček a dle chuti osolte a opepřete. Vařte, dokud nebude zelenina hezky měkká, nezapomeňte občas obsah hrnce zamíchat.

3. KROK

Rozšlehejte žloutky ze dvou vajec a přilijte do nich zbytek studeného uzeného vývaru. Vše znovu prošlehejte, směs za stálého míchání vlijte do vařící polévky a nechte krátce provařit. Poté můžete servírovat.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 326 hlasů
Nahlásit chybu
119 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty