Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé vanilkové tyčinky s čokoládou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Křupavé vanilkové tyčinky s čokoládou - postup přípravy

Pokud si chcete pochutnat na netradičním vánočním cukroví, ale nechcete pečením strávit mnoho času, vyzkoušejte recept na vanilkové tyčinky s nízkým obsahem lepku. Ozdobit je můžete rozpuštěnou čokoládou, strouhaným kokosem nebo nasekanými ořechy.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy vložte vejce, cukr, rostlinný olej, sůl a vanilkový extrakt. Směs důkladně míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva.

2. KROK

Směs lehce promíchejte a přidejte čokoládovou posypku. Poté vše důkladně promíchejte a vypracujte hladké nelepivé těsto. Rozdělte ho na 8 stejných dílů.

3. KROK

Z každého dílu vyválejte válec, který rozdělte na 6 tyčinek. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte je do předehřáté trouby na teplotu 160–⁠ 170 °C a pečte je přibližně 25–⁠ 35 minut.

4. KROK

Hotové tyčinky vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Rozpusťte čokoládu a oba konce tyčinek do ní namočte. Poté je přendejte na mřížku a nechte čokoládu ztuhnout.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vinastar Channel

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů