Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Polévka z pečeného květáku s kari a smetanou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Polévka z pečeného květáku s kari a smetanou - postup přípravy

Polévka z pečeného květáku, podle paní Romany Važanské, je lahodná, jemná, chutná a výživná. Díky zelenině pokrm zasytí a podávat ho můžete také zastudena.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květák omyjte a rozdělte na růžičky, které vložte do máslem vymazaného pekáče. Květák osolte, opepřete a posypte mletou paprikou a kari. Poté ho pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. 

2. KROK

Upečený květák vložte do hrnce, zalijte ho vývarem a rozmixujte dohladka. Nakonec do polévky vmíchejte smetanu a vařte ji přibližně 5 minut.

Poznámka: Trochu květáku si nechte na závěrečné zdobení bokem.

3. KROK

Poznámka: Bude-li polévka příliš řídká, zahustěte ji trochou mouky rozpuštěné ve vodě. Polévku můžete také ještě více zjemnit přidáním másla.

4. KROK

Polévku z pečeného květáku podávejte ozdobenou nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Můžete do ní také vložit kousky pečeného květáku, pokapat ji smetanou a posypat kajenským pepřem.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů