Krémové řezy „Den a noc“ s broskvemi - postup přípravy
V lahodných krémových řezech se dokonale snoubí chuť kakaového piškotu, nadýchaného smetanového krému a broskví zalitých želatinou. Skvěle poslouží jako sladká tečka po obědě, dezert pro návštěvy i jako zákusek na rodinnou oslavu.
Na piškot
Na krém
Na náplň
Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh, ke kterému pomalu přišlehejte cukr. Pak do sněhu postupně zašlehejte žloutky. Do mísy poté prosejte mouku, kakao a prášek do pečiva a vše vmíchejte opatrně do těsta, tak aby zůstalo nadýchané. Těsto nalijte do formy o rozměrech 24×24 centimetrů vyložené pečicím papírem. Vložte ji do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte korpus 25 minut.
Dejte želatinu do misky, přilijte k ní horkou vodu a zamíchejte. Nalijte do mísy smetanu ke šlehání, přidejte moučkový cukr a vyšlehejte pevnou šlehačku. Do té pak zašlehejte smetanový sýr, například Philadelphia. Pak rozpusťte bílou čokoládu třeba ve vodní lázni, nechte ji zchladnout a zašlehejte ji do krému. Nakonec postupně zašlehejte zchladlou želatinu.
Formu na pečení, ve které jste původně pekli korpus, vyložte potravinářskou fólií tak, aby dostatečně přečnívala. Vraťte do ní vychladlý korpus a naneste na něj krém. Navrch dejte měsíčky kompotovaných broskví. Ve vroucí vodě rozpusťte broskvovou želatinu a nalijte ji na vrch dezertu. Dejte dezert na několik hodin ztuhnout do lednice, nakrájejte ho na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem