Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí vegeta bez glutamátu a konzervantů

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 300 minut

Domácí vegeta bez glutamátu a konzervantů - postup přípravy

Vyzkoušejte vegetu podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem a už nikdy ji nebudete muset kupovat. Domácí verze bez glutamátu a dalších konzervantů skvěle dochutí vaše jídla, navíc je mnohem chutnější i zdravější.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Mrkev, celer a petržel omyjte a oloupejte. Slupek zbavte také cibuli a česnek. Veškerou zeleninu poté nastrouhejte na hrubém struhadle.

2. KROK

Hrst libovolných bylinek nasekejte nahrubo. Pórek nakrájejte na drobné kostičky a vše smíchejte s nastrouhanou zeleninou.

3. KROK

Směs rozprostřete na pečicí papír a sušte v pootevřené troubě, aby unikala vlhkost, při 50 °C, dokud zelenina není suchá. Během sušení několikrát promíchejte. Po několikahodinovém sušení zelenina při ohnutí praská.

4. KROK

Usušenou zeleninu přesuňte do kutru a rozemelte najemno. Přidejte sůl a kurkumu a pokračujte v mletí. Směs přesuňte do sklenice s víčkem a skladujte v suchu a temnu.

Tip: Použijte sklenici odpovídající velikosti. V příliš velké sklenici bude vegeta vlhnout a může docházet k plesnivění.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů