Ořechová bábovka s rumem - postup přípravy
Ochutnejte bábovku podle receptu ze stránky Andy vaří pro zdraví a už ji nikdy nebudete dělat jinak. Ořechy jí dodají výjimečnou chuť a šmrnc.
Ingredience
Ve větší míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. Do další mísy rozklepněte vejce a vyšlehejte je s cukrem do bělavé pěny.
Do vyšlehané směsi nalijte olej a mléko a dobře promíchejte. Poté směs nalijte do mísy s moukou a kypřicím práškem.
Do těsta přisypejte mleté ořechy, přidejte citronovou kůru i trochu rumu a vymíchejte hladké těsto. Formu na bábovku vymažte tukem, vysypejte moukou a nalijte do ní připravené těsto.
Formu s těstem vložte do předehřáté trouby na 180 ° C a pečte ji zhruba 40 minut. Po upečení ji vyklopte z formy a nechte vychladnout. Můžete ji ozdobit rozpuštěnou čokoládou.
Více autorčiných receptů najdete na její facebookové stránce Andy vaří pro zdraví.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.