Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Meruňky v sirupu jen ze 4 ingrediencí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Meruňky v sirupu jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Meruňky v sirupu poslouží jako kompot, ale můžete je přidat i k masu nebo do dezertů. Výhodou je, že je připravíte rychle, jednoduše a jen ze 4 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větším hrnci smíchejte vodu s cukrem, kyselinou citronovou a po 3 minutách, až se ingredience rozpustí, hrnec odstavte z tepla. 

2. KROK

Do tekutiny vmíchejte omyté, vypeckované meruňky a nechte je odpočívat 6 hodin, v pokojové teplotě.

Poznámka: Dbejte na to, aby byly všechny meruňky v tekutině ponořeny. 

3. KROK

Po této době směs vařte 5 minut a následně ji odstavte z tepla. Meruňky nechte odpočívat dalších 12–14 hodin, v pokojové teplotě. 

Poznámka: Během vaření sbírejte pěnu, která se bude tvořit na hladině.

4. KROK

Směs povařte posledních 5 minut a meruňkami v sirupu naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a nechte vychladnout dnem vzhůru, pod utěrkou.

Poznámka: Díky receptu můžete získat až 1500 ml produktu.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů