Meruňky v sirupu jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Meruňky v sirupu poslouží jako kompot, ale můžete je přidat i k masu nebo do dezertů. Výhodou je, že je připravíte rychle, jednoduše a jen ze 4 ingrediencí.
Ingredience
Ve větším hrnci smíchejte vodu s cukrem, kyselinou citronovou a po 3 minutách, až se ingredience rozpustí, hrnec odstavte z tepla.
Do tekutiny vmíchejte omyté, vypeckované meruňky a nechte je odpočívat 6 hodin, v pokojové teplotě.
Poznámka: Dbejte na to, aby byly všechny meruňky v tekutině ponořeny.
Po této době směs vařte 5 minut a následně ji odstavte z tepla. Meruňky nechte odpočívat dalších 12–14 hodin, v pokojové teplotě.
Poznámka: Během vaření sbírejte pěnu, která se bude tvořit na hladině.
Směs povařte posledních 5 minut a meruňkami v sirupu naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a nechte vychladnout dnem vzhůru, pod utěrkou.
Poznámka: Díky receptu můžete získat až 1500 ml produktu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кухня наизнанку