Kynuté jahodové knedlíky dělané na páře - postup přípravy
Úrodu jahod lze přeměnit v nadýchané a lahodné jahodové knedlíky vyrobené z kynutého těsta a posypat je tvarohem a dalšími ingrediencemi. Recept nám poskytla paní Pavla Máslová.
Ingredience
Z trochy vlažného mléka, nadrobeného droždí a lžičky cukru udělejte kvásek a počkejte, až začne pracovat. Do mísy dejte mouku, žloutky, sůl a vlažnou vodu a nakonec přilijte kvásek. Vypracujte robotem nebo rukama hladké nelepivé těsto, mísu přikryjte a nechte ho hodinu kynout.
Těsto rozdělte na 20 až 24 stejných kousků, z každého udělejte placičku, zabalte do něho jahodu a uzavřete do kulatého knedlíku. Dejte do hrnce trochu vody, pařák a bavlněnou utěrku a nechte na sporáku přivést k varu. Pak knedlíky dejte do páry a vařte je 8 až 10 minut v páře pod poklicí.
Hotové knedlíky dejte na talíř, posypejte je trochou nastrouhaného tvarohu a moučkovým cukrem. Poté je přelijte rozpuštěným máslem, trochou zakysané smetany a ozdobte šlehačkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.