Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté jahodové knedlíky dělané na páře

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Kynuté jahodové knedlíky dělané na páře - postup přípravy

Úrodu jahod lze přeměnit v nadýchané a lahodné jahodové knedlíky vyrobené z kynutého těsta a posypat je tvarohem a dalšími ingrediencemi. Recept nám poskytla paní Pavla Máslová.

Ingredience pro:
22 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Z trochy vlažného mléka, nadrobeného droždí a lžičky cukru udělejte kvásek a počkejte, až začne pracovat. Do mísy dejte mouku, žloutky, sůl a vlažnou vodu a nakonec přilijte kvásek. Vypracujte robotem nebo rukama hladké nelepivé těsto, mísu přikryjte a nechte ho hodinu kynout.

2. KROK

Těsto rozdělte na 20 až 24 stejných kousků, z každého udělejte placičku, zabalte do něho jahodu a uzavřete do kulatého knedlíku. Dejte do hrnce trochu vody, pařák a bavlněnou utěrku a nechte na sporáku přivést k varu. Pak knedlíky dejte do páry a vařte je 8 až 10 minut v páře pod poklicí.

3. KROK

Hotové knedlíky dejte na talíř, posypejte je trochou nastrouhaného tvarohu a moučkovým cukrem. Poté je přelijte rozpuštěným máslem, trochou zakysané smetany a ozdobte šlehačkou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů