Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborová placka se sýrem a vejci

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Bramborová placka se sýrem a vejci - postup přípravy

Máte chuť na bezmasou večeři, která nezabere mnoho času při přípravě? Pak vsaďte na bramborovou placku se sýrem a vejci. Je velmi vydatná, a tak dokonale zasytí i toho největšího jedlíka.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si nahrubo nastrouháte tvrdý sýr dle preferencí. Pak ho v míse promíchejte spolu s vejci, solí, mletým pepřem a jemně nasekanými bylinkami.




Dále si oloupejte brambory, omyjte je a taktéž nastrouhejte na hrubém struhadle do středně velké misky. Nezapomeňte z nich rukou vymačkat přebytečnou šťávu.

Nyní si k ruce vezměte velkou pánev a na ní rozpalte slunečnicový olej. Na něj pak rozprostřete polovinu strouhaných brambor.

Na tuto vrstvu následně naneste vaječnou směs se sýrem a bylinkami.

Překryjte druhou půlkou brambor.

Takto smažte dozlatova pod poklicí několik minut z obou stran.

Hotovou bramborovou placku se sýrem a vejci můžete před podáváním ještě posypat sýrem na povrchu.

Jinak se bude k porci hodit jakákoliv oblíbená studená omáčka (např. kečup, tatarka).

Doplnit lze pokrm i o zeleninovou oblohu či nakládané okurky, řepu, cibulky, čalamádu a podobně.

Přejeme vám dobrou chuť.

Pokud se neobejdete bez uzenin, můžete do bramborové placky zakomponovat dokonce i nahrubo strouhanou libovou šunku, slaninu, uzené maso anebo klobásky. Je jen na vás, čím si pokrm doplníte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů