Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené kefírové trojúhelníky se sýrovou náplní

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Smažené kefírové trojúhelníky se sýrovou náplní - postup přípravy

Pokud byste si rádi připravili originální a chutnou snídani či svačinu plnou sýra a příjemné chuti, vyzkoušejte tyto kefírové trojúhelníky se sýrovou náplní s bylinkami. Stěží byste hledali lahodnější.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

K naplnění

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do mísy nalijte kefír, přidejte po jedné lžičce soli a cukru a vyklepněte jedno vajíčko. Směs prošlehejte dohladka a přimíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a dva lžíce rostlinného oleje. Zadělejte hladké a nelepivé těsto, které zabalte do fólie a nechte ho chvilku v chladu odpočinout.

2. KROK

Mezitím připravte sýrovou náplň. Strouhaný sýr mozzarella, bryndza nebo jiný měkký sýr ve slaném nálevu smíchejte se strouhaným eidamem, goudou nebo třeba parmazánem. Přidejte jemně nasekanou petrželku a kopr, případně jiné bylinky, které máte po ruce, směs podle chuti osolte a opepřete a promíchejte.

3. KROK

Pracovní plochu posypejte trochou mouky, těsto prohněťte a rozdělte ho na dva díly. Zformujte z každého z nich kouli, tu rozplácněte na placku a rozválejte válečkem na průměr kolem 24 až 25 cm. Kuchařskou stěrkou nebo jiným vhodným nástrojem jemně vtlačte do jednoho z kruhů rýhy rozdělující kruh na osminy. Povrch placky jemně potřete vodou, zejména v oblasti rýhování.

4. KROK

Do jednotlivých naznačených trojúhelníků rozdělte připravenou sýrovou náplň a navrch položte druhý plát těsta, který hranou ruky stlačte v oblasti mezi trojúhelníky. Nakonec zamačkejte okraje, aby se pláty nerozevíraly, stěrkou od sebe trojúhelníky oddělte a vložte je do pánve s trochou rozehřátého rostlinného oleje.

5. KROK

Sýrové trojúhelníky opékejte na mírném až středním ohni, dokud nezezlátnou. Poté je otočte na druhou stranu a pokračujte v opékání. Jakmile se trojúhelníky nafouknou a jsou zlatavé z obou stran, vyjměte je z pánve na talíř a ihned podávejte samotné nebo s oblíbenou studenou omáčkou.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů