Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketové placičky s jarní cibulkou

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Cuketové placičky s jarní cibulkou - postup přípravy

Udržujete si štíhlou linii? Potom můžete k obědu či večeři vsadit placičky z cuket a jarní cibulky. Jedná se o velmi sytý a zároveň zdravý pokrm, kterým doplníte i potřebné vitamíny. Po jeho konzumaci nemusíte mít dozajista výčitky svědomí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si omyjte pečlivě cukety, odřízněte okraje a nastrouhejte zeleninu nahrubo do velké mísy. Poté ji prosolte a nechte stát, aby pustila šťávu.




Tu následně vymačkejte rukama a pokračujte v kompletaci těstíčka na placky.

K cuketám přidejte nasekanou jarní cibulku, hladkou mouku, sůl, vejce a dobře promíchejte.

Měli byste získat hustější homogenní těsto.

Až budete mít těsto připravené, rozpalte si v širší pánvi slunečnicový olej a smažte na něm cuketové placičky dozlatova z obou stran.

Před podáváním pokrm položte na savé papírové utěrky a nechte okapat přebytečný tuk. Skvělé budou placky například s dipem ze zakysané smetany a česneku. Pochutnáte si na nich ovšem i jen tak. Hodí se rovněž jako příloha k leckterým masovým steakům. Přejeme dobré chutnání.

Pokud se neobejdete bez uzenin nebo masa, můžete do těstíčka zakomponovat třeba nahrubo nastrouhanou libovou šunku, uzené maso nebo třeba slaninu. Možné je zkombinovat strouhanou cuketu i se strouhanými brambory. Získáte tak v podstatě jakési netradiční bramboráčky, které budou stejně tak zdravé. Je zkrátka jen a jen na vás, jak si svou cuketovou chuťovku vylepšíte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů