Nepečený dort ze zakysané smetany s ovocem - postup přípravy
Čerstvé letní ovoce lze využít k výrobě skvělého zákusku – nepeče se a používá se do něj smetanový krém a piškoty. Recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.
Ingredience
Vezměte dortovou formu o průměru 23 centimetrů a vyložte ji mikrotenovou fólií, aby se nelepil na stěny. V míse smíchejte zakysanou smetanu a bílý jogurt a dle chuti tento krém oslaďte.
Na dno formy vyskládejte vrstvu piškotů a a zalijte je čtvrtinou krému. Pak dejte další vrstvu piškotů a další čtvrtinu krému. Na něj dejte vrstvu ovoce. Může se jednat o maliny, ostružiny, jahody nebo podobné. Pokračuje další vrstvou piškotů a čtvrtinou krému.
Nakonec dejte další vrstvu piškotů, přilijte zbytek krému a uhlaďte ho stěrkou. Vložte formu do lednice a nechte dort ztuhnout. Nakonec vyšlehejte šlehačku se ztužovačem a dort jí ozdobte. Lze použít i čerstvé ovoce a rozpuštěnou čokoládu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.