Jahodové tiramisu s křehkými sušenkami - postup přípravy
Místo klasického tiramisu můžete udělat jemný ovocný dezert na sušenkovém základě s jahodami. Pokud ho dáte dobře vychladit, v parném létě bude nedocenitelný.
Ingredience
Jahody omyjte, zbavte stopek a rozpulte 100 gramů z celkového množství. Dejte je do rendlíku spolu s citronovou šťávou a 30 gramy cukru. Vařte na sporáku, dokud se ovoce nerozpadne a nevytvoří se sirup. Nechte vychladnout.
Ve studené lázni vyšlehejte smetanu ke šlehání spolu s 20 gramy cukru, slazeným kondenzovaným mlékem a vanilkovým extraktem. Jakmile získáte šlehačku, přidejte mascarpone a přilijte trochu jahodového sirupu spolu s kousky ovoce. Vše dobře promíchejte.
Na dno menších forem dejte křehké sušenky a přelijte je jahodovým sirupem, aby nasákly a změkly. Po stranách formy rozložte kusy čerstvých jahod. Poté do formy rozprostřete krém a uhlaďte ho.
Smíchejte moučkový cukr s jahodovým práškem. Lze koupit jahody sušené mrazem, případně jej nahradit trochou směsi na přípravu jahodového shaku. Posypte touto směsí vršek dezertu a ozdobte ho jahodami. Nechte ho ztuhnout v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.