Jahodové knedlíky s ovocnou omáčkou a smetanou - postup přípravy
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta podle receptu od paní Romany Važanské jsou vynikajícím obědem pro malé i velké labužníky. Přípravu navíc zvládnete během krátké chvíle.
Ingredience
Ve větší míse smíchejte tvaroh, sůl, vejce a mouku s kypřicím práškem. Směs zpracujte na hladké těsto a rozdělte ho na několik stejných kousků.
Z každého kousku udělejte menší placičku a pečlivě do něj zabalte jahodu. Připravené knedlíky vložte do hrnce s vroucí vodou a vařte je 7–10 minut v závislosti na jejich velikosti.
Jahody, které zbyly, nakrájejte na kousky a vložte je do kastrůlku. Posypejte je cukrem a duste je do měkka. Nakonec je rozmixujte na hladké pyré.
Knedlíky na talíři polijte máslem a hotovou jahodovou omáčkou. Můžete je ozdobit zakysanou smetanou a čerstvou jahodou.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.