Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové bochánky s uzeninou a sýrem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramborové bochánky s uzeninou a sýrem - postup přípravy

Pokud vám někdy zbude z oběda bramborová kaše, vyzkoušejte z ní připravit báječné zapečené bochánky podle receptu od paní Petry Pospíchalové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Bramborovou kaši vložte do misky. Salám nakrájejte na kostičky nebo nahrubo nastrouhejte. Váš oblíbený polotvrdý sýr nastrouhejte nahrubo a obojí smíchejte s kaší. Přisypejte sušené bylinky a sušený česnek a vše důkladně promíchejte. Přisypejte trochu polohrubé mouky tak, abyste vytvořili hutné a soudržné těsto.

2. KROK

Připravte si plech na pečení pokrytý pečicím papírem. Z bramborového těsta odebírejte lžící kousky a vyhazujte je na plech v podobě menších hromádek. Plech s bochánky vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte je asi 15 až 20 minut dozlatova.

3. KROK

Hotové bochánky ihned podávejte, dokud se sýr krásně táhne, a na talíři je doplňte o čerstvý zeleninový salát.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů