Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pštrosí vejce v trojobalu

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Pštrosí vejce v trojobalu - postup přípravy

Navzdory svému názvu nemá tento pokrm vůbec nic společného s vejci největšího ptačího běžce, ale skutečnosti se jedná o kouli z mletého masa, v jejímž jádru se ukrývá klasické a obyčejné slepičí vajíčko. Mimo jiné je to skvělý způsob, jak zužitkovat zbylá vejce od velikonoc, proto si tento recept od paní Jany Šulcové určitě založte, bude se hodit.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Mleté maso smíchejte se sladkou paprikou, prolisovaným česnekem, solí a podravkou a vypracujte homogenní směs. Vejce uvařená natvrdo zabalte do větší vrstvy masové směsi, kterou poté vytvarujte do velké koule.

2. KROK

Vejce v mase obalte v hladké mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje a nechte v něm masové koule zvolna smažit dozlatova ze všech stran.

3. KROK

Osmažené pštrosí vejce nechte okapat na talířku s několika vrstvami papírových utěrek a podávejte s vařeným bramborem či bramborovou kaší a s čerstvou nebo nakládanou zeleninovou oblohou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů