Vařené kuřecí maso se zeleninou - postup přípravy
Tento recept ocení hlavně ti, kteří momentálně hubnou. Vaření je totiž jeden z nejzdravějších způsobů přípravy pokrmu. Připravte si voňavé a šťavnaté kuřecí maso se zeleninou dle tohoto skvělého tipu. Bude se v ústech jen rozpadat, a i když se jedná o dietní jídlo, určitě zachutná nejen vám, ale celé vaší rodině.
Ingredience
Nejprve si připravte marinádu. Ve větší misce si smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, oregano, lisovaný česnek, sůl a mletý pepř. Pak vše dobře promíchejte.
Do velkého hrnce si následně vyskládejte odblaněná kuřecí prsa, přidejte rovněž očištěnou mrkev a na kousky nakrájené brambory.
Všechny ingredience zalijte marinádou a vařte pod poklicí na mírném plamenu asi čtyři hodiny. Můžete přidat i trochu vody. Pokud máte doma papiňák, bude vaření o něco rychlejší a efektivnější.
Vařená kuřecí prsíčka podávejte horká až teplá spolu s dušenými bramborami a mrkví. Hodit se bude k pokrmu i zeleninový salátek z okurky a rajčat. Někteří strávníci ocení dokonce i salát naložený v sladkokyselém nálevu, či čalamádu.
Jinak k masu můžete do hrnce přidat jakýkoliv jiný druh zeleniny. Díky marinádě bude ve výsledku dokonale ochucená. Možností bude například celer, petržel, batáty, dýně, květák, nebo brokolice. Do redukčního jídelníčku je tento pokrm přímo jako dělaný. Neobsahuje žádný nezdravý tuk. A pakliže neholdujete příliš kuřecímu, lze ho jednoduše nahradit masem hovězím (vepřové není příliš vhodné). Nechte si chutnat!