Nepečený pudinkový dezert s karamelem - postup přípravy
Pudinkový dezert s karamelem je ideální volbou v horkých letních dnech. Pokud ho pořádně vychladíte, získáte nejen velmi chutný zákusek, ale také se příjemně osvěžíte.
Ingredience
Máslo rozehřejte ve větším hrnci. Přidejte k němu mouku a metličkou za stálého vaření vše důkladně míchejte.
Postupně do směsi přidávejte mléko a míchejte, dokud se veškerá mouka zcela nespojí s mlékem a nevznikne hladká směs. Přidejte do hrnce 80 g cukru a také vanilkový extrakt.
Krém stále za vydatného míchaní vařte, dokud nezíská opravdu jemnou a krémovou konzistenci, a nechte ho vychladnout. Po vychladnutí ho nalijte do dortové formy. Poté ho dejte na minimálně třicet minut chladit do ledničky.
Mezitím v misce smíchejte škrob s 200 ml vody. Na rozehřátou pánev dejte zbylý cukr a nechte ho zkaramelizovat. Přilijte k němu 100 ml vody a celou směs dobře promíchejte.
Nakonec na pánev nalijte i vodu se škrobem. Celý obsah pánve vařte, dokud směs kompletně nezkaramelizuje.
Hotový karamel nalijte na vychladlý krém v dortové formě a vařečkou nebo stěrkou ho poctivě rozetřete po celém povrchu. Před podáváním nechte hotový dezert minimálně 30 minut tuhnout v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.