Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté koblihy sypané moučkovým cukrem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Kynuté koblihy sypané moučkovým cukrem - postup přípravy

Koblihy jsou klasický dezert, který miluje snad každý. Teď se můžete naučit dělat je rychle, jednoduše a z pohodlí vašeho domova. Vyzkoušejte recept, který zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
14 kusů
+ -

Kvásek

Těsto

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte čerstvé droždí s mlékem, moukou a cukrem. Směs přikryjte čistou utěrkou a nechte 10  minut kynout. 

2. KROK

Vzešlý kvásek poté přelijte do mísy od robota a smíchejte ho s cukrem, vejcem, rozpuštěným máslem a se solí. Do mísy přisypte mouku a vše dejte míchat do robota.

3. KROK

Jakmile je těsto hotové, přikryjte mísu čistou utěrkou a nechte jej kynout 30 minut. Poté těsto vyválejte na plát o výšce cca 2 cm a vykrojte z něj kolečka o průměru 6 cm.

4. KROK

Do pánve nalijte olej, rozehřejte ho a kousky těsta v něm smažte z každé strany přibližně 3 minuty, do hněda. 

Poznámka: Délka pečení je závislá na výkonu vašeho sporáku. 

5. KROK

Tip: Usmažené kynuté koblihy odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk. Následně je podávejte posypané moučkovým cukrem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Einfache Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů