Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Makový závin z pomazánkového másla

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Makový závin z pomazánkového másla - postup přípravy

Na makový závin jde udělat velmi jednoduché těsto jen z pomazánkového másla a mouky. Recept na něj nám poskytla paní Dana Hanzlíčková.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte pomazánkové máslo a špaldovou mouku a vymíchejte tuhé těsto. Dejte ho na pomoučněný vál a vyválejte z něho obdélníkovou placku.

2. KROK

Mletý mák spolu s cukrem a skořici smíchejte v rendlíku, můžete přidat i trochu povidel. Ke směsi přilijte buď trochu mléka, vody nebo šťávy z kompotu, přihřejte a nechte vychladnout. Pak ji rovnoměrně rozprostřete na placku. Doprostřed dejte řadu kompotovaných švestek a nakonec srolujte. Náplň lze použít i jinou, třeba tvarohovou.

3. KROK

Dejte závin na plech vyložený pečicím papírem. Rozšlehejte vejce a potřete jím vršek závinu, poté na něj dejte plátky mandlí. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte závin do růžova.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů