Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí prsa v sýrové peřince se smetanou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Kuřecí prsa v sýrové peřince se smetanou - postup přípravy

Kuřecí prsa zapečená se sýrem a smetanou ke šlehání jsou doslova luxusním obědem, který můžete podávat s různými přílohami. Recept na ně nám poskytla paní Hana Petrášová.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Kuřecí prsa, pokud jsou velká, rozřízněte a naklepejte, aby z nich byly plátky velké tak akorát. Osolte a opepřete je. Rozšlehejte vejce, mouku a přilijte trochu mléka. Vymíchejte polořídké těstíčko, plátky masa do něho namočte a dejte je smažit z obou stran na pánvi s trochou oleje.

2. KROK

Osmažené plátky masa naskládejte do pekáčku, můžete sesbírat i zbytky těsta z pánve. Posypejte je strouhaným tvrdým sýrem (výběr je na vás, může to být třeba eidam) a  zalijte smetanou ke šlehání. Její použité množství je opět na vás, jde o to mít trochu omáčky k masu.

3. KROK

Vložte přiklopený pekáček do předem vyhřáté trouby na 150 °C a pečte maso 30 minut. Pak ho odklopte a nechte na mase udělat krustu. Pokud máte málo omáčky, přilijte trošku smetany. Hotové maso je možné servírovat s rýží, bramborami, hranolky a podobnými přílohami.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů