Kuřecí prsa v sýrové peřince se smetanou - postup přípravy
Kuřecí prsa zapečená se sýrem a smetanou ke šlehání jsou doslova luxusním obědem, který můžete podávat s různými přílohami. Recept na ně nám poskytla paní Hana Petrášová.
Ingredience
Kuřecí prsa, pokud jsou velká, rozřízněte a naklepejte, aby z nich byly plátky velké tak akorát. Osolte a opepřete je. Rozšlehejte vejce, mouku a přilijte trochu mléka. Vymíchejte polořídké těstíčko, plátky masa do něho namočte a dejte je smažit z obou stran na pánvi s trochou oleje.
Osmažené plátky masa naskládejte do pekáčku, můžete sesbírat i zbytky těsta z pánve. Posypejte je strouhaným tvrdým sýrem (výběr je na vás, může to být třeba eidam) a zalijte smetanou ke šlehání. Její použité množství je opět na vás, jde o to mít trochu omáčky k masu.
Vložte přiklopený pekáček do předem vyhřáté trouby na 150 °C a pečte maso 30 minut. Pak ho odklopte a nechte na mase udělat krustu. Pokud máte málo omáčky, přilijte trošku smetany. Hotové maso je možné servírovat s rýží, bramborami, hranolky a podobnými přílohami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.