Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečné lívanečky bez cukru

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Jablečné lívanečky bez cukru - postup přípravy

Smažené lívance jsou skvělou staročeskou pochoutkou, pokud do těsta přidáte navíc jablka, nejenže mu dodají nebývalou svěžest, ale navíc jej nemusíte ani dodatečně sladit. Svůj oblíbený recept s námi sdílela paní Hana Petrášová.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Jablka oloupejte a najemno nastrouhejte. Vložte je do mísy, zasypejte je hladkou moukou, přidejte prášek do pečiva, skořici, vejce a hrnek vlažného mléka. Všechny ingredience důkladně promíchejte, abyste vytvořili homogenní těsto.

2. KROK

V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje. S pomocí lžíce nebo naběračky dávkujte do rozpálené pánve malé dávky těsta, z něhož vytvářejte placičky menších rozměrů, které po obou stranách smažte dozlatova.

3. KROK

Hotové lívanečky nechte krátce zchladnout a podávejte ozdobené povidly nebo džemem a kopečkem šlehačky či zakysané smetany, anebo s čímkoliv, co máte s lívanečky rádi. Skvěle ale chutnají i jen tak samotné.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů