Cuketové pesto s piniovými oříšky - postup přípravy
Na italské pokrmy je v kuchyni potřeba velmi dobré pesto. Jednu z jeho variant si lze udělat i z cuket, piniových oříšků a dalších přísad, ve skleničce navíc vydrží delší dobu.
Ingredience
Ze středně velkých cuket ořízněte tvrdé konce a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Do mísy k nim přidejte trochu soli a nechte je asi 30 minut uležet. Potom z cuket vyždímejte vodu a dejte hmotu do mixéru.
K cuketám přidejte piniové oříšky, bazalkové listy, strouhaný parmazán a 65 gramů olivového oleje. Rozmixujte co nejvíce do hladka a pak přidejte dalších 65 gramů oleje a zase promixujte. Hotové pesto dejte do skleničky a skladujte na temném chladném místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.