Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sůl s medvědím česnekem jen ze 2 surovin

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut
čas vaření Vaření: 180 minut

Sůl s medvědím česnekem jen ze 2 surovin - postup přípravy

Připravte si skvělé ochucovadlo salátů, polévek, nádivek i masových pokrmů. Sůl s medvědím česnekem je aromatická a vytvoříte ji rychle, snadno a jen ze 2 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Medvědí česnek důkladně properte a natrhejte ho na menší kousky, které rozmixujte se solí. 

Poznámka: Ingredience mixujte v několika dávkách. Díky tomu se lépe propojí. 

2. KROK

Směs rozprostřete do sušičky na ovoce, vyložené pečicím papírem a sušte ji při 50–70 °C přibližně 3 hodiny. Usušenou sůl rozmělněte pomocí lžíce a skladujte ji ve vzduchotěsné nádobě na suchém a chladném místě. 

3. KROK

Tip: Sůl s medvědím česnekem je skvělým ochucovadlem salátů, polévek, nádivek i masových pokrmů. Pokud ji zkombinujete s máslem, můžete vytvořit také zajímavou pomazánku.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: GRÜNELIEBE

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů