Sůl s medvědím česnekem jen ze 2 surovin - postup přípravy
Připravte si skvělé ochucovadlo salátů, polévek, nádivek i masových pokrmů. Sůl s medvědím česnekem je aromatická a vytvoříte ji rychle, snadno a jen ze 2 ingrediencí.
Ingredience
Medvědí česnek důkladně properte a natrhejte ho na menší kousky, které rozmixujte se solí.
Poznámka: Ingredience mixujte v několika dávkách. Díky tomu se lépe propojí.
Směs rozprostřete do sušičky na ovoce, vyložené pečicím papírem a sušte ji při 50–70 °C přibližně 3 hodiny. Usušenou sůl rozmělněte pomocí lžíce a skladujte ji ve vzduchotěsné nádobě na suchém a chladném místě.
Tip: Sůl s medvědím česnekem je skvělým ochucovadlem salátů, polévek, nádivek i masových pokrmů. Pokud ji zkombinujete s máslem, můžete vytvořit také zajímavou pomazánku.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: GRÜNELIEBE