Rajčatová omáčka s paprikou na zimu - postup přípravy
Pokud rádi vaříte jídla s rajčatovou omáčkou, můžete si na zimu uchovat vlastní do sklenic a mít ji kdykoliv po ruce. Při správném postupu ji nemusíte ani zavařovat.
Ingredience
Omyjte papriky, zbavte je jádřince a stopky a nakrájejte na kusy. Rajčata omyjte, zbavte stopek a pokrájejte. Zeleninu pak rozemelte v mlýnku na maso nebo rozmixujte mixérem, dejte ji do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte bobkový list, nové koření a sůl a nechte 25 až 30 minut vařit.
Připravte si čisté sklenice a víčka a ještě horkou směs dejte do sklenic a zavíčkujte je. Obraťte je dnem vzhůru, přikryjte a nechte pomalu vychladnout. Poté zkontrolujte víčka. Omáčka na temném, chladnějším místě vydrží celou zimu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарный Микс с Кристиной Оловянниковой