Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané okurky po cikánsku

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nakládané okurky po cikánsku - postup přípravy

Okurky nemusíte nakládat jen do klasického sladko-kyselého nálevu, ale můžete je připravit takzvaně po cikánsku. Netradiční „nálev“ jim dodá velmi zajímavou chuť.

Ingredience pro:
6 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Okurky očistěte a nakrájejte na podlouhlé šestinky, cibuli pak na tenké proužky. Dejte je do mísy, přisypejte sůl a promíchejte. Nechte je několik hodin odpočinout, aby změkly a pustily šťávu.

2. KROK

Poté šťávu z nich slijte, ale rozhodně nevylévejte! Následně k nim přidejte med, olej, ocet a rajský protlak a vše promíchejte.

3. KROK

Okurky spolu s rajčatovou směsí dejte do čistých a sterilizovaných zavařovacích sklenic. Pokud je ve sklenicích málo rajčatové omáčky, dolijte je slitou šťávou z okurek. Pak je uzavřete novými víčky a 10 minut zavařujte.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů