Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pečený kuřecí salám

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Domácí pečený kuřecí salám - postup přípravy

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na kuřecí salám, který si můžete připravit sami doma. Tato domácí uzenina je ideální na rychlou svačinu nebo piknik.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Nejprve předehřejte troubu na 200°C. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a přendejte do mísy. Přidejte směs bylinek, sušený česnek, sůl a pepř podle vaší chuti. Důkladně promíchejte.

2. KROK

Přidejte želatinu do směsi a znovu promíchejte. Želatina pomůže vytvořit konzistenci salámu. Místo formy na salám použijte prázdnou železnou plechovku o objemu 600 ml, například od konzervovaných rajčat.

3. KROK

Do plechovky vložte pečicí sáček, na konci ho pečlivě uzavřete a důkladně ho naplňte ho kuřecím masem. Poté maso stlačte, odstraňte přebytečný vzduch a sáček uzavřete.

4. KROK

Poté umístěte plechovku na plech a dejte ho do předehřáté trouby. Salám pečte při teplotě 200°C po dobu 1 hodiny. Po vytažení z trouby nechte salám vychladnout. Poté nakrájejte na plátky a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů