Jogurtový koláč bez tuku s jablky - postup přípravy
I bez tuku se dá upéct lahodný dezert, přesvědčí vás o tom jogurtový koláč s jablky podle receptu paní Anety Mühlhandlové – je totiž až nečekaně vláčný, drobenka mu dodává křupavý akcent a skořice s jablky neodolatelnou vůni. K odměřování surovin na těsto navíc nepotřebujete váhu, postačí vám kelímek od jogurtu.
Těsto
Ovocná náplň
Drobenka
Oloupaná jablka nastrouhejte na hrubém struhadle. Pokud jsou šťavnatá, zlehka je vymačkejte, aby koláč nebyl rozmočený. Nastrouhaná jablka smíchejte se skořicí a cukrem.
Předem si můžete připravit také tradiční drobenku. Smíchejte máslo, moučkový cukr a polohrubou mouku. Přidáním skořice, citronové kůry a vanilkového cukru získáte drobenku s neodolatelnou vůní, která pozvedne váš koláč na vyšší úroveň.
Při přípravě těsta nejprve řádně promíchejte jogurt s celými vejci. Ke směsi přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a cukr.
Těsto rozetřete na plech vystlaný pečicím papírem. Navrch přidejte nastrouhaná jablka a posypejte je připravenou drobenkou. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 45 minut.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.