Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mléčný dezert s želatinou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Mléčný dezert s želatinou - postup přípravy

Neradi postáváte dlouhé hodiny u plotny v kuchyni, a přesto byste rádi připravili pro své blízké lahodný dezert? Potom se inspirujte následujícím tipem. Mléčný zákusek s želatinou zvládnete už během několika málo minut a jeho chuť je dokonalá.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si ve sklenici rozmíchejte želatinu v malém množství mléka a nechte ji nabobtnat. Dále si do menšího hrnce vložte vaječné žloutky a ty promíchejte spolu s krupicovým cukrem.




Nakonec přilijte i mléko a přiveďte na plotně k varu. Až směs začne houstnout (při stálém míchání), vložte do ní i nabobtnalou želatinu a mírně provařte.

Dokončování dezertu a jeho tuhnutí v lednici

Až bude pudinková hmota hotová, odstavte ji z plotny a nechte mírně zchladnout. Následně do ní zakomponujte zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem. Směs nakonec přelijte do pečlivě vymyté krabice od mléka (s vystřiženým okénkem).

Povrch překryjte potravinovou fólií a dejte zákusek tuhnout do lednice na několik hodin.

Servírování mléčného dezertu se želatinou

Řádně ztuhlý a vychlazený mléčný dezert vyjměte z lednice, odstraňte plastový obal kolem a umístěte na tác. Povrch zákusku je možné dozdobit nasekanou čokoládou dle preferencí. Podávejte třeba s šálkem oblíbené kávy. Přejeme vám dobré chutnání.

Různé příchutě mléčného dezertu

Zatoužili jste snad po kakaové příchuti? Pak to není žádný problém. Do pudinkové směsi pouze přisypete holandské kakao a necháte rozpustit. Dochutit ovšem můžete krém i strouhaným kokosem, mletými oříšky anebo rozpuštěnou čokoládou.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů