Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Minutkové vepřové karé se salátem tabouleh

2,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Minutkové vepřové karé se salátem tabouleh - postup přípravy

Libanonský bylinkový salát tabouleh v našich končinách příliš známý není, což je o to větší důvod ho konečně vyzkoušet. Připravte si tuto báječnou dobrotu třeba s vepřovou pečení podle receptu od paní Martiny Recmanové.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Salát tabouleh

Vepřové karé

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Bulgur vsypte do hrnce s dvojnásobným množstvím horké a osolené vody. Nechte ho pod pokličkou asi 5 minut povařit, poté vypněte sporák a na něm nechte bulgur zvolna dojít doměkka.

2. KROK

Zatímco se bulgur vaří, nakrájejte na kousky cherry rajčátka a okurku a nasekejte nadrobno hladkolistou petrželku a mátu, obojí zbavené tuhých stonků. Pokud chcete, můžete bylinek přidat ještě víc, v originálním taboulehu by měly převažovat nad ostatními surovinami.

3. KROK

Uvařený bulgur smíchejte s trochou olivového oleje a citrónové šťávy a dobře promíchejte. Osolte ho a okořeňte pepřem, koriandrem a římským kmínem a smíchejte ho s krájenou zeleninou a bylinkami. Salát po promíchání nechte při pokojové teplotě 10 minut odležet.

4. KROK

Když je salát hotový, nakrájejte si na plátky vepřové karé (pečeně). Osolte je, opepřete směsí barevných pepřů a na grilovací pánvi s tenkou vrstvou oleje je opečte po obou stranách dozlatova. Podávejte s odleželým salátem tabouleh.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů