Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rakouský jablečný koláč s mandlemi

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Rakouský jablečný koláč s mandlemi - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na tradiční rakouský jablečný koláč, který připravíte během chvíle. Servírovat ho můžete samotný, s vanilkovou zmrzlinou nebo kopečkem nadýchané šlehačky.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Na těsto

Na náplň

Na mandlovou krustu

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V míse vyšlehejte máslo, tvaroh, mouku a špetku soli do hladkého těsta. Poté ho zabalte do fólie a dejte ho chladit na 30 minut do lednice.

2. KROK

Jablka pečlivě omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte je na malé kostičky. Dejte je na pánev, přidejte k nim citronovou šťávu z celého citrónu, cukr a skořici. Směs zahřejte a 5 minut ji povařte.  Následně ji nechte vychladnout.

3. KROK

Těsto vyjměte z lednice, rozválejte ho na tenký plát a poté ho přeneste ho do formy o průměru 24 cm. Následně  vytvořte okraj vysoký 3–4 cm.

4. KROK

V míse vyšlehejte crème fraîche, pudinkový prášek, cukr a vejce. Do směsi přidejte vychladlá jablka, vše promíchejte a poté náplň rovnoměrně rozprostřete na těsto.

5. KROK

V míse smíchejte mandlové plátky, cukr, smetanu a kukuřičný škrob. Následně směs rozprostřete na jablka a lehce ji přitlačte.

6. KROK

Rakouský koláč pečte v troubě předehřáté na 170 °C (horkovzduch) přibližně asi 55 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho vychladnout. Následně ho můžete servírovat.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů