Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí cukrové donuty bez hnětení

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Domácí cukrové donuty bez hnětení - postup přípravy

Až ochutnáte tyto domácí cukrové donuty, už nebudete chtít sladkosti z obchodu. Jsou nadýchané, vláčné a ideální ke snídani, svačině i odpolední kávě, jako dezert.

Ingredience pro:
9 kusů
+ -

Těsto

Na vymazání a smažení

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukr smíchejte se sušeným droždím a vlažným mlékem. Jakmile se ingredience spojí, přidejte změklé máslo s vejcem. 

2. KROK

Do směsi vmíchejte mouku se špetkou soli a uhněťte těsto, které vložte do mísy vymazané olejem. Mísu zakryjte potravinovou fólií a těsto nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

3. KROK

Po vykynutí těsto rozdělte na 9 dílů, z kterých vytvořte bochánky. Ty vyskládejte na rovnou plochu, pokrytou pečicím papírem, na které je zploštěte mírným přitlačením. 

4. KROK

Střed každé placky vykrojte, těsto zakryjte a nechte kynout dalších 30 minut. Donuty následně smažte v rozpáleném oleji 2–3 minuty, z každé strany. 

Tip: Domácí cukrové donuty odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

5. KROK

Sladkou pochoutku na závěr obalte v cukru a po vychladnutí ji servírujte. 

Poznámka: Donuty se skvěle hodí ke snídani, svačince i jako dezert k odpolední kávě.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: MY COOKING BOOK

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů