Domácí cukrové donuty bez hnětení - postup přípravy
Až ochutnáte tyto domácí cukrové donuty, už nebudete chtít sladkosti z obchodu. Jsou nadýchané, vláčné a ideální ke snídani, svačině i odpolední kávě, jako dezert.
Těsto
Na vymazání a smažení
Na obalení
Cukr smíchejte se sušeným droždím a vlažným mlékem. Jakmile se ingredience spojí, přidejte změklé máslo s vejcem.
Do směsi vmíchejte mouku se špetkou soli a uhněťte těsto, které vložte do mísy vymazané olejem. Mísu zakryjte potravinovou fólií a těsto nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Po vykynutí těsto rozdělte na 9 dílů, z kterých vytvořte bochánky. Ty vyskládejte na rovnou plochu, pokrytou pečicím papírem, na které je zploštěte mírným přitlačením.
Střed každé placky vykrojte, těsto zakryjte a nechte kynout dalších 30 minut. Donuty následně smažte v rozpáleném oleji 2–3 minuty, z každé strany.
Tip: Domácí cukrové donuty odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Sladkou pochoutku na závěr obalte v cukru a po vychladnutí ji servírujte.
Poznámka: Donuty se skvěle hodí ke snídani, svačince i jako dezert k odpolední kávě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: MY COOKING BOOK