Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené vepřové maso s česnekem a bylinkami

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 150 minut

Pečené vepřové maso s česnekem a bylinkami - postup přípravy

Pečená vepřová plec nezklame žádného milovníka masa. S naším receptem však zapomeňte na nudnou večeři, vepřová plec je díky pomalému pečení na povrchu lákavě křupavá a uvnitř šťavnatá, bylinky a česnek jí pak dodávají neodolatelnou vůni a lahodnou chuť.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Začněte přípravou vepřového masa, které nejprve řádně očistěte. Na vrchní straně masa udělejte několik zářezů do kříže. Měly by zasahovat zhruba do 1/3 výšky masa.

2. KROK

Na marinádu smíchejte ve větší míse pepř, bylinky, sójovou omáčku, balsamikový anebo jablečný ocet, dva prolisované stroužky česneku a sůl. Přidejte plnotučnou hořčici a kefír a řádně promíchejte.

3. KROK

Maso přendejte do nádoby vhodné k marinování. Přelijte jej marinádou a pečlivě ji vmasírujte do masa ze všech stran, nezapomeňte ani na vnitřky zářezů. Nádobu překryjte víkem či potravinářskou fólií a nechte maso marinovat v chladničce minimálně 4 hodiny, ideálně však přes noc.

4. KROK

Namarinované maso přendejte do pekáčku a pečte 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Pokud máte konvekční troubu, pečte ho na 220 °C. Poté teplotu snižte na 150 °C, maso překryjte alobalem a dopékejte po dobu 2 hodin.

5. KROK

Po dopečení vyndejte maso z trouby a nechte pod alobalem zhruba 30 minut odpočívat. Mezitím můžete slít výpek a použít jej na omáčku k masu.

6. KROK

Upečené maso krájejte na jednotlivé porce. Mělo by mít křupavou kůrku, uvnitř by si však mělo zachovat šťavnatost. Podávat jej můžete například se šťouchanými brambory anebo jednoduše s chlebem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Schneller Koch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů