Zapečené těstoviny s mletým masem a sýrem - postup přípravy
Každý den není čas na přípravu náročného obědu či večeře, proto existují pokrmy, které máte hotové do chvilky a prakticky bez námahy. Rozhodně mezi ně patří i tyto zapečené těstoviny, jež vydrží v lednici i několik dní a i tak si na nich pochutnáte.
Těstoviny
Mleté maso
Omáčka
Na posypání
Do hrnce napusťte dostatečné množství vody, osolte a přiveďte k bodu varu. Vsypte těstoviny a nechejte vařit pět minut. Cibuli oloupejte, nakrájejte na proužky a na pánvi nechejte rozpálit rostlinný olej. Cibuli vhoďte do pánve, minutu restujte a přidejte k ní mleté maso dle vašeho výběru. Smažte pět minut. Poté dochuťte solí, mletý černým pepřem a kořením na mleté maso.
První polovinu těstovin dejte do zapékací mísy, na ni položte mleté maso a zakryjte druhou polovinou těstovin. Do větší mísy rozklepněte vejce, přidejte šlehačku, mletou sladkou papriku a sůl. Důkladně vyšlehejte metličkou do hladka a výslednou směs nalijte na těstoviny. Poté vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů péct na 20 minut.